Äntligen efter lång väntan så kom dom. 6 st små dunbollar.  Riktiga barnbarn har jag ju förut 5 stycken.  Såg bara 5 här också. Men så gick jag iväg en stund. För knäppa jag började ju mata pappan, han tog hand om maten till mamman också. Men det medförde ju att det kom objudna gäster också. En skata var inte populär. Där sträckte hannen på halsen och öppnade näbben, men det kom inget ljud och skatan var inte intresserad heller den ville bara ha en brödbit. Så kom det två änder, då tänkte jag att nej nu går jag bort till den större dammen ett tag så jag inte gör dem nervösa.

Det konstiga var att jag kunde knalla omkring där utan att de brydde sig om mig. De titta på mig ungefär som är du här nu igen. Kände troligen igen mig, jag har ju varit där och snackat med dem så många gånger och de hör nog på rösten att man tycker om dom.

Men jag höll ju på att stå på öronen. Ställde rullatorn på en liten gångväg som går förbi och skulle ner i gräset naturligtvis. Mycket dumt, för det sluttade  lite och mer behövdes ju inte för att jag skulle tappa balansen. Men det  gick bra.

Fanns en bänk bakom mig som jag gärna hade klivit upp på för då hade jag sett ungarna bakom gräset. Men det var ju bara att glömma. Kan ju inte gå i en trappa än mindre klättra på parkbänkar.

Nåväl vid stora dammen fanns bara några hanänder så honorna ruvar väl fortfarande, så jag gick tillbaka igen och såg inga Kanadagäss.  Milde himmel vad hade jag gjort nu då. Två änder låg kvar och sov och jag gick dit och sa att har ni rört ungarna då jä....r  Men så tittade jag neråt dammpölen lite och där nere var de. Där de alltid hållit till innan fast mitt emot. Ni fattar va?.


In  i datorn med bilderna och då är det 6 ungar.  Först 2 bredvid varann och sedan en och en efter mamman när de simmade tillbaks dit de brukar vara. Pappan kollade att alla var med sedan vände han och simmade sist i det lilla tåget.

Men svårt att tänka sig att de här ska bli lika stora som föräldrarna. Men näbbarna är grova.

Rörhönan som varit borta ett tag nu var där idag igen. Så nu är ordningen återställd. Bara att vänta på andungarna nu. Men det känns inte lika viktigt längre. Men klart ska jag hålla koll på dem. Fattas bara annat


Ska sägas att så dåliga bilder som idag har jag nog aldrig fått. Dels var ju de små inte stilla en sekund, precis som alla andra ungar, de stora gick bra.  Nästa gång ska jag ta en annan kamera som nog passar bättre. Vet ej, den har varit toppen förut tills jag köpte den här.

Det här får bli allt för idag.

Ja här är det ju som vanlig att det inte går att skriva efter bilderna. Att jag aldrig lär mig.

Men jag tror nog ni får ihop det för ni är ju smarta allihop.

Men lite bilder blir det. Det blev 80-talet bilder men de ska ni slippa.  Rörhönan var där också, henne har jag inte sett på ett  tag men hon är kvar.

Igår kan sägas fanns inga ungar alls där, jag var inte där då men en annan som också håller koll på dem var ner och då var bara hannen där som han varit  nu senaste tiden  (Ja de turades ju om att ruva men det fanns bara en vuxen).

Så jag hade en himla tur som var först att få se dem. Lylloss jag.

Ha det så bra allihop och var rädda om er.


  Min uggla