Men det blir ändå inte riktigt nytt, det blir fortfarande fåglarna. En eller annan blomma kanske smyger sig in också. Vem vet.

Ni ska få se vad gässens ungar vuxit och även ändernas har vuxit till sig.

Men en del små änder, en nyare kull har inte så roligt. En andhane sparkar omkull en liten unge och sedan biter han den över ryggen.  Jag vet att man inte ska lägga sig i deras liv men jag blir så förb....d så jag skriker åt den och frågar vad han håller på men och schasar undan honom genom att vifta med handen. Men rör honom förstås inte. Men han ska veta sin plats när jag är med  :)

Sedan kommer mamman och samlar ihop sina små, det är bara tre ungar, och går någon annanstans. Alltså jag har retat mig på denna fågel så jag kunnat explodera när jag tänker på den sparkar ikull den lille.

Men sedan lugnade jag ner mig och tänkte att jag ska inte bry mig. Fick sedan se att de gör likadant med de vuxna änderna. Biter över ryggen men sparkar inte. Kanske är det någon hierarki. Högst och lägst  i rangordningen.

Nu får de göra vad de vill huvudsaken är att alla tre ungarna är där när jag kommer nästa gång och det är de.

Händer inte mycket annat här just nu. Solen skiner och värmen är här så det är pensionärssemester ett tag nu. Vilket kommer visa sig lite här också. Men jag ska till Skansen igen ett par gånger i sommar också och så är det papegojflygning en bit ifrån där jag bor där man får prova på att hålla i papegojor. Om jag ska dit? Självklart.

Så jag försvinner inte härifrån men tar lite semester på en vecka eller så mellan varven. Beroende på vädret kan bli några dagar bara också.

Hoppas ni alla har en skön sommar med semester eller vad ni nu ägnar tiden åt. Angår ju inte mig. Men jag hoppas ni har det bra.