I Söndags var jag på cirkus. Cirkus Maximum. Jag vann en biljett i en tävling så klart gick jag dit.

Har inte varit på cirkus sedan barnen var små och det minns jag inte ens när det var. Men det var kul Jag fick gå in där de uppträdande inklusive djuren gick in. Rätt in i manegen. Men inte var det någon som klappade händerna när jag kom in där med min rullator. Jag menar de kunde ju tro att det skulle bli något trick med den. Men tack och lov för det hade väl blivit det sista jag gjorde med den

Men alla artisterna hälsade så glatt när jag kom knallande genom stora entrén. Varför jag fick gå där?  Det var trappor in på andra ställena och det kan jag inte gå i längre.  Kände mig som en VIP-person. Nej nu larvar jag mig bara, det gjorde jag absolut inte, kände mig tvärtom lite fånig. En bra plats fick jag framme vid manegen men det blir inte så mycket bilder därifrån för det var ju lite pelare och annat jox och en liten tjej som ställde sig framför så hennes mössa är med ibland men det gör ju ingenting.

Det var mycket djur och sedan de vanlig clownerna och trapetskonstnärerna, vilket jag inte är så intresserad av, men det ingick ju. En del var hisnande faktiskt. Men när de sätter en ställning över en tjej och drar bort den och hon har nya klänningar varje gång var inte så man skrattar ihjäl sig precis.


Men det var paus och då fick man gå ut i djurstallarna och det var där jag tog de flesta bilderna, inne i cirkusen rusade de snabbt förbi så bilderna blev därefter trots att jag har en sådan inställning på kameran.

Ja, ja jag ska komma till saken. Snart. Ni får tåla er lite till.

Det var kameler, elefanter, zebror, roliga hundar m m. m m. Stora fina utrymmen till alla djuren. Hästarna, de var med också, hade varsina egna spiltor. Det enda jag reagerade på var papegojorna som satt i en mindre bur som packade sardiner. De kunde inte röra på vingarna utan tryckte mot varann.

Nu kan det ju ha varit att de samlat dem där inför deras uppvisning för annars hade det varit grovt djurplågeri. Och det gillar jag inte. Inte bara för det var fåglar utan djur i allmänhet, de ska inte ha små burar. De ska helst inte hållas fångna alls. Men säkert hade de annat ställe när deras nummer var över. De fanns inte där när jag kom.

Men tur att jag gick ut i stallarna för annars var det en del djur som inte kommit med alls. Elefanterna t ex som var på bilden i programmet var inte med och en åsna och ett par andra djur. Men nu fick jag se dem. Elefanter älskar jag så det hade blivit en besvikelse om jag inte fått se någon alls.

Nackdelen med den vandringen var att kaffet tagit slut som var i pausen. Men strunt samma kaffe har jag hemma, men inga elefanter.

Det är två elefanter. Den största av dem vägen 5 ton. Läste lite om dem idag och den största elefant de känner till vägde 12 ton.  Men 5 ton, hur orkar den lyfta på benen?

En häst blev lite nyfiken på mig och ville gosa med handen. Jag sa, jag snackar ju alltid med djur, att jag har inget godis, men jag kan klappa dig. Och vilken len och go mule, jag blev förälskad direkt. Så nu ska jag köpa en häst.  Nej det ska jag inte alls göra.  Det blev lite knas med bilderna på en del kunde inte sidan visas, den blå texten som kommer på Internet ibland, vilken sida det var en bild och sedan hade jag glömt att jag gjort om ordningen på dem. Men jag tror nog det räcker så här ändå. Själv skulle jag ledsnat för länge sedan tror jag.

Nu kommer bildgalleriet

Okej, nu kör jag igång.