Nu blir det lite mer, jag är kvar. Men det blir bilder från Ankdammen, jag bor där nu. Skulle man kunna tro. Någon blomma ibland blir fotad annars är det ungarna som följs upp. Har en del filmklipp jag tog idag men de ska tyvärr ut på YouTube först, tyvärr för att jag pratar så in i h...e  så jag skäms nästan lägga ut dem men det är kul med fåglarna. Tycker jag alltså.  Men det blir en senare fråga nu blir det de bilder jag hade låg och väntade. Nya är tagna idag som då alltså kommer ännu senare.

Nu har det blivit tillskott i dammen. En häger har flyttat in så snart får väl inte alla plats. Den fick jag plötsligt syn på i förrgår stor och majestätisk.

I går var det en andhona som kom upp från en liten slänt upp på vägen när jag kom och kvackade och kvackade och tittade på mig som hon ville jag skulle följa med. Jag gick efter och hon vände sig om stup i ett och kvackade hela tiden. Något ville hon det förstod jag. Det finns en liten platta eller vad jag ska säga som man kan gå ut på där det är trasiga grenar och stammar och allmängt skräp från träd under i vattnet, jag undrade om det var något där men såg ingenting.  Men hon fortsatte sitt kvackande och försvann plötsligt i det höga gräset. Och jag som snackar med dem sa att lilla gumman där kan jag inte gå. Då kom hon upp på vägen igen och gick på andra sidan plattan och ner.  Något ville hon det förstod jag men fattade ju inte vad. Det var ju  mer folk som gick där men de brydde hon sig inte om. Kände väl igen ljudet från rullatorn och mina klackar innan hon fick se mig efter som hon lät andra passera obehindrat. Så  jag gick bort till de andra fåglarna som alla är lite längre bort. Där har jag ett par bilder där gässlingarna äter ur handen på mig och lite annat.


Nåväl sedan var det ju hemåt igen och vem kommer springande om inte lilla andhonan och kvackar och vill verkligen ha mig med. Jag gick och kikade igen vid den lilla plattan och där ser jag, 12 ungar. Först trodde jag något hänt någon av dem men det hade det inte,  så simmade de i väg ut mot den större dammen utanför och jag måste ju gå runt på en bro för att se om de inte kom ut. Men där kom de allihop.


Som jag grubblat på vad hon ville, vi var två i går också som nästan låg sömnlösa. Men min teori är att hon ville visa sina ungar.  För sedan simmade de och dök i vattnet. Ingen hane var med så honom måste det hänt något. Och den här honan har varit bland de andra men blivit bortjagad varje gång. Hon blev helt enkelt mobbad, att det var hon var ingen tvekan om jag känner igen henne. Hon ville väl kanske rekognosera området men när hon inte fick vara där så tog hon inte dit sina ungar.  Ja jag hittade ju på alla möjliga orsaker och hemskheter vad som hänt. Men tänkte att sov nu du kan inte göra något i alla fall. Som tur var hade jag bröd kvar vilket aldrig hänt förut så de fick bröd och åt av hjärtans lust, mat hade de ju i vattnet så det var ju inte det hon ville ha.


Så kom idag. Och det första vi gjorde var att titta ner i vattnet igen men där var tomt.

Men..... nu var hon med de andra änderna med sina ungar och ingen blev nog gladare än jag när jag fick se dem accepterade till slut.

Detta är ingenting jag har fått för mig för hon ville att jag skulle komma annars skulle hon ju inte locka dit mig med sitt högljudda kvackande och väntande på att jag skulle följa med henne.

Allt frid och fröjd. Bilder på dem kommer sist i dagens bilder. De är inte nykläckta ungar utan första kullen som kom tidigare i år. Ooops det blir ett par bilder till för att fylla galleriet