Att bildmässigt har det inte hänt mycket. Inte annars heller ska jag väl säga. Men nu lever jag för mina små dunbollar (ja lever för är väl att ta i. Det finns ju annat här i livet också). Men de ska bli roligt att se hur fort det växer. Någon tycker de har vuxit mycket medan jag tycker de ser likadana ut. Men lite får jag nog ge mig för de ha förändrats lite. Lite större fötter och de är inte bara  hos mamma utan kommer till mig också. Idag var jag ner till dammen men såg inte någon av dem, inte ens de vuxna stora. Vad hade hänt? De kan ju inte flyttat söderöver ännu. Ungarna kan ju inte ens flyga förrän om ett par månader.Jag gick tillbaks där de brukar vara och gick ut på den lilla träbron som är där. Men jag såg något lite ljust som jag fotade och upptäckte att det var en vanlig and. Tog ett kort till och sedan skulle jag gå hem igen. Vänder mig lite om och ser plötsligt ryggen på mamma kanadagås och plötsligt var de där allihop vid kanten till bryggan någon meter ifrån mig bara. Hur hade jag kunnat missa dem, pappan står där rak i ryggen och syns ju verkligen. Så jag upp med brödpåsen och började slänga lite bröd. Ungarna var på alerten direkt och kom och åt. Pappan rörde ingenting utan lät ungarna få maten. Sedan kom mamma lite trevande när jag höll en bit mellan fingrarna men hon kom inte för nära så jag slängde iväg den mot henne och hon åt med god aptit.

Tänk om människohannar var likadana, kvinnor och barn först, själv kan han svälta. Har jag nog aldrig upplevt. Som ni nog förstår kommer det lite bilder på dem igen och det jag trodde var en and visade sig vara något helt annat när jag fick se den i datorn. Ja en and var det men en knipand. Har aldrig varit någon här förut som jag hörde av de som bott här längre än mig.  Men både knipand och rörhöna i samma damm. Jag flyttade nog till fågelparadiset. Starar har jag sett flera stycken och så många sädesärlor som det är här har jag nog aldrig sett på en och samma gång. De är ju snabba så det har jag bara en och en på. En var med på en bild som jag inte visste om. De kommer när vi fikar och vill ha lite bröd.

Ja några rader blev det till slut ändå. Och jag hoppas komma på något annat att skriva nästa gång för det kan ju inte vara roligt att bara läsa om fåglar.

Blommor har jag några stycken. Såg en så tjusig i går när jag var på väg till läkaren och tänkte den får jag fota när jag går hem. Tror ni jag hittade den. Icke.  Jag har letat idag igen men den finns bara inte och den var ganska stor. Någon sorts rödlila lilja såg jag att det var. Fota några löjtnantshjärtan först och sedan kom den här. Löjtnantshjärtana hittade jag på en gång och gick två varv där jag var igår men inga blommor. Löjligt. Så det får bli andra istället. De kommer mot slutet. En som är en klätterväxt en blå. Om någon vet vad det är så tala gärna om det för mig för jag har inte en susning, inte några av de andra som var med heller. Det kommer en gul-orange Afrikas lilja på slutet också. Hur kan jag veta det helt plötsligt. Jo jag frågade när jag köpte den. 10 kronor på torget och den spricker det ut nya knoppar på och kommer nytt nertill. Den ska stå ute på balkongen sa de på torget idag så jag ställer ut den i morgon inte nu mitt i natten.

Sol var det här idag 19 grader vid 10-tiden, sedan har jag inte tittat mer. Men det blev kaffe ute och en kortärmad tröja på. Underbart.

Här tog det inte emot fler bilder, det kommer fler blommor nästa gång. Lite omväxling. Ska testa med en separat  bild, borde gå
Ber om ursäkt för stavfel och hopskrivning i bilderna men det går inte att ändra, får inte plats då. Ska ta en annan skrivruta nästa gång.

SO LONG