Nu har jag äntligen kommit iväg till Skansen

Hann inte så mycket som jag tänkt då de byggt om en del. Där berguven varit har de  byggt till  hägnet för bisonoxarna. Ingen aning om var uven finns nu. Det var fler sådana ställen så det blir inte så många olika djur. Men hann med 118 bilder men ska förskona er från alla dem. Men några blir det kanske två inlägg då det inte finns plats för så många här. Sedan kommer en filmsnutt på en säl som ligger och klappar sig ljudligt på sidan.  Men det blir en annan gång. Lite taskiga bilder på lodjuren blev det men de låg bakom buskage men på en bild syns det vad det är för något.

Som tur var tog jag rullstolen dit, var lite tveksam om jag skulle ta rullatorn.  Men det är mycket branta backar där så när jag skulle upp för en av dem mindes jag hur jobbigt det var förra året och  var jag glad att jag valde rullstolen.

Inga kanadagäss eller vitkindade gäss där som det finnas massor av annars och bara några änder av många.  Så där är nog förklaringen till dess här hemma. De har helt enkelt flyttat söderut. 

Har läst om  dem (gässen) att de samlas i flockar som har en ledargås som för dem dit de ska.  Men att de brukar återvända till samma ställe nästa år. Ska bli kul att se om de kommer tillbaka, men då är de bara föräldrarna som kommer och skaffar nya ungar.

Det tog en tid innan jag återkom hit till bloggen. Men min vän är nu på sjukhus, operationen var bra, tog stygnen idag. Men annat tillstötte och sköterskan som skulle ordna det gjorde fel så det blev akuten för andra gången och plågsamma undersökningar m m..


Men nu ska jag hinna mer här hoppas jag även när han, vilket ni säkert förstått att det är, kommer hem igen.

Nu kommer lite bilder.  Tyvärr blev det schabbel i fotoprogrammet. Bilderna visade sig alla vilket de ej ska göra, ordningen är den jag tog dem i utan lite hipp som happ. Hade lite text på några som jag inte hittar alls. Men nu fick de inte plats fler, blir nog bara några till nästa gång.

Imorgon ska jag gå runt till er, nu är det aningens för sent Dags att sova.