På Skansen var jag i fredags.

(Innan jag tar det ska jag bara säga att testet här nedan är mail från min "gamla", den är inte antik, mobil om jag skriver utan text. Androiderna däremot går inte få ner. De går att skicka till varann och hur kul är det. Har suttit med Samsung-report hela eftermiddagen och laddat ner program till den men inte hjälpte det. Funderar på Tradera men då jag inte använt den vill jag ha åtminstone minus 2.000, garantin är ju kvar. Men vem köper det. Själv skulle jag nog lagt till 2.000 och fått en ny. Men ut ska den, det mår jag bättre av själv för jag kan ju inte låta bli dem ändå och då blir jag på ett väldigt dåligt humör när det inte fungerar.).

----------

Det var det. Nu var det Skansen. Sommarens   varmaste dag, 34 grader tror jag det var. Men jag gillar ju värmen så det gick bra. Men luften dallrade av värmen vilket förstörde bilderna lite grann. Det var så söta små björnungar som jag knappt såg ordentligt, men med färdiga bilden direkt i kameran såg jag dem. Men här på datorn är det bara mörka klumpar. Och det gäller även en del andra djur. Så det blir inte så många bilder därifrån, de flesta har jag kastat. Men jag har ju från förra året om det kniper någon gång. Jag brukar åka 2-3 gånger varje sommar. Men i år blir det inte mer. Jag känner att jag kan det här nu utan och innan och betala 130 (pensionärer) för att komma in, nä det får vara. Jag får hitta på något annat istället.

Nu fanns det ingen skugga någonstans som man kunde stå i heller. Skansen är ju ett högt berg och solen gassade på från alla håll. Men jag fick träffa min Vicent, min älskling på Skansen, så jag är nöjd.  En liten tjurkalv hade fått den 13 maj i år också så nu är de 7 stycken.

Men den stora, det är ett riktig gosedjur. Men den här gången skrämde den nästan livet ur mig, nåja, de var naturligtvis inne när jag kom då de städade ute åt dem. Sedan kom de ut och den lille slirade och höll på att välta för fort gick det men den fick upp balansen. Men den stora. Den vände sig om, tittade rakt på mig och började gå väldigt fort, stirrade på mig hela tiden och gick fortare och fortare och nästan småsprang sista biten. Då undrade jag ju vad den höll på med. Fick en olustig känsla trots stängsel. Så stannade den helt plötsligt och bara stirrade på mig, sedan tog den några steg åt sidan och gick in i stallet igen. Det var dit den ville.

Den är ganska kul min gullis, förr-förra året när jag var där låg den på motsatta sidan mot mig och tittade slött upp och så fort som sjutton reste den upp huvudet, precis som nej men hej är det du,  nästan igenkännande, naturligtvis gjorde den inte det, men rörelserna såg ut så. Och så nu i år då rusar emot mig som en galning fast det var ju inte mot mig. Det var väl för varmt ute för dem för de har inte minsta lilla ställe att komma undan solen.

Dem har jag bilder på och ett lodjur som kom fram precis när jag kom dit och tja ni får se, det blir inte så många. Kanske spar en del till en annan dag också.

 

Nu är jag klar med bilderna, det blev fler än jag tänkt. Men när jag tar dem som bildspel fungerar det ju när man kan sluta titta när man vill, så är det enklare få med de som hör ihop också. Har några helt andra kvar till nästa gång.

 Det ligger ett långt vitt fält över de tre sista bilderna, det är också en bild som visas om man klickar på den eller fortsätter bildspelet, vitkindade gäss. Fattar inte varför det blir så, det har hänt tidigare också. Och bilden är samma mått som de andra.

Hoppas ni alla har det bra i sommarvärmen